Texel, het eiland met alleen maar mooie herinneringen…

Lex op de bootAls je dan op vakantie gaat in Nederland, maar je wilt toch echt dat “ik ben ver weg van huis” gevoel hebben dan zit je op de eilanden goed. Toch dichtbij maar als de boot niet meer gaat ben je heeeel ver van het vaste land af.

Ik ben inmiddels zo vaak op Texel geweest in mijn leven, ergens tussen de 15 en 20 keer gok ik en het voelt nog steeds fijn. Als je op de boot staat heb je echt het gevoel van, ik laat mijn dagelijks leven achter me. Rust!

Afgelopen weekend ben ik met mijn kinderen en de rest van mijn familie naar Texel geweest, Landal De Sluftervallei in de Cocksdorp om precies te zijn. Het noordelijkste dorp van het eiland. Ze hebben er sinds een half jaar splinternieuwe huisjes en dat is echt de next level van bungalows. 4 WC’s een bad, 2 douches, een sauna/solarium en prachtige inrichting! (op de buitenlamp die op een niet erg handige plek hangt naast de voordeur en o.a. mij voorzag van een fijne kras naast mijn oog) was alles perfect!
Dit 12 persoonshuisje zou ik wel als eigen woning willen!

Het was fijn om eindelijk weer met mijn hele familie te zijn, samen met mijn 2 kids. Ik heb genoten van het samenzijn, het uitwaaien op het strand, het zwemmen met mijn kids en het bezoek van zwarte piet met allemaal cadeaus. En ik heb fijn met mijn jongste broertje gesproken over van alles en nog wat en dat heb ik echt heel erg gemist de afgelopen jaren. Daar had hij zijn redenen voor die ik respecteer, maar ik ben blij dat we nu weer goed contact hebben. En het is leuk en fijn om te zien hoe hij met de kinderen omgaat. (Net als de rest van de familie natuurlijk.)

Maar Texel heeft me meer gebracht, het is eigenlijk een schateiland, het eiland waar ik allemaal nieuwe dingen en fijne unieke herinneringen heb gemaakt in mijn leven.

Ik kwam er vanaf dat ik nog jong en onbedorven was, ik kom uit een gezin van 6 (2 ouders en 4 kinderen incl. ikzelf) dat was voor mijn ouders niet goedkoop en daardoor gingen wij niet elk jaar op vakantie en als we dan gingen was dat altijd in Nederland. En dat heb ik nooit erg gevonden.

Toen ik een jaar of 15 was ben ik voor het eerst dronken geworden op Texel, de eerste keer gekotst van de alcohol (vanuit de achterkant van de tent) na een hele leuke avond met allemaal nieuwe jongeren te hebben ontmoet op datzelfde vakantiepark waar ik afgelopen weekend ben geweest, het plekje weet ik nog precies te vinden, er groeit nu een mooi plantje 🙂

Maar Texel is ook de plek waar we mijn vader zijn 50e verjaardag vierden, de plek waar ik met mijn ex, Manon een weekendje mee weg was, de plek waar we destijds mijn ouders door middel van een mok “voor de liefste opa en oma” vertelden dat ik papa werd en zij dus voor het eerst opa en oma zouden gaan worden. Texel is de plek waar ik voor het eerst in mijn leven samen met mijn vader een biertje dronk in de kroeg, dat vond ik toch mooi 🙂 De plek waar de sterrenhemel het mooist te aanschouwen is.

Toeval of niet, 6 jaar geleden ben ik samen gaan wonen en heb een huis gekocht op de Texelstraat in Almere, met hele fijne buren en dat zie je niet overal. 3 jaar geleden liep mijn relatie met Manon ook niet helemaal lekker en toen heb ik heel veel steun gehad aan mijn collega Tessel, anders geschreven maar de uitspraak is hetzelfde 😉 Net als afgelopen jaar heb ik wederom veel steun van haar gehad (en ook van mijn collega Kim, die wil ik niet vergeten ondanks dat ze geen Tessel of Texel heet ;))

Afgelopen zomer ben ik een dagje naar Texel geweest, mijn vriendin destijds Marjelle, was daar op vakantie met haar beste vriendin. Ondanks dat ik de reis eigenlijk niet betalen kon, wilde ik naar haar toe, en dat ik toch gegaan ben was goed en erg fijn, ook daar heb ik alleen maar weer fijne en unieke herinneringen aan over gehouden, waar ik blij om ben ze te hebben mogen meemaken.

Afgelopen weekend had ik een trui meegenomen die naar nog naar haar rook, heerlijk die geur! Ik had express die trui meegenomen, ook al moest ik haar gaan vergeten en los proberen te laten omdat een relatie tussen haar en mij helaas niet werkt. Marjelle is gek van Texel, net als ik. Dus ik had haar doormiddel van mijn trui meegenomen. Het fijne weekend met mijn familie, wetende dat zij er allemaal voor me zijn en dat ik aan mijn nieuwe toekomst begin en er iets moois van ga maken, heb ik de laatste dag die trui gedragen. Nog een keer genoten van de fijne herinneringen met Marjelle door de geur van haar aan mijn trui.

Die trui heb ik nu gewassen, ik moet verder, zij moet verder, ook al is dat niet altijd even makkelijk en had ik het zo graag anders gezien. Maar wie weet wat de toekomst brengen zal. En ook dat, ben ik des te meer op Texel gaan beseffen.

Ik hoop dat het schateiland Texel, alleen maar groter mag groeien met waardevolle herinneringsschatten. Voor iedereen, maar voor mij is Texel, het eiland met alleen maar mooie herinneringen..

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *