OPGELOST! “Het Geluid” mysterie

Na de mooiste suggesties te hebben gekregen wat het zou KUNNEN zijn geweest: De Waterpomp van Burgemeester Annemarie Jorritsma of Neukende egels.

Zijn we er na weken van nieuwsgierigheid/irritatie er eindelijk achter WAT en WAAR “Het Geluid” vandaan kwam.

Maar hoe zijn we er nu achtergekomen wat het was?

Ik had al een paar keer via Twitter/FaceBook dit probleem kenbaar gemaakt. Nu had mijn buurvrouw van haar vriend gehoord dat we van alles bedenken waren wat het zou kunnen zijn, zelfs een wietplantage omdat daarbij vaak gebruik van afzuiginstallaties en waterafvoerinstallaties wordt gemaakt. En dat zou best wel eens “Het Geluid” kunnen verklaren.

Nu rook zij al meerdere malen bij een huis in de straat een sterke wietlucht en dat niet 1 of 2 keer maar vaker. Ze vroeg me via WhatsApp of we al wat meer wisten.. Op dat moment niet.. Samen gingen we na een rookpauze op jacht naar “Het Geluid” en de wietlucht en kwamen we bij dat huis en ja hoor, ook ik rook het. Al vond ik het wel vreemd dat “Het Geluid” dan mogelijk van zo ver zou kunnen komen.

Mn vriendin had toevallig diezelfde dag de CV monteur bij mijn buurman van 2 huizen verderop gezien. Ik besloot bij hem aan te bellen en die bevestigde dat “Het Geluid” van zijn CV afkwam en inderdaad al weken die herrie maakte (ik kan alleen nog steeds niet begrijpen hoe hij daar mee kon leven, warm water en de kachel werkten wel maar dan nog die herrie!). Maar goed, “Het Geluid” is dus een onderdeel van een defecte CV ketel!

En daarom een eervolle vermelding voor mijn collega Raymond Klaassen, die er toch echt het meest dichtbij zat: “de afzuiger van de CV”!

Het mysterie van “Het Geluid” is dus nu opgelost, maar zijn we dan nu toch een wietplantage op het spoor gekomen? Of rookt de desbetreffende bewoner het op medicinale basis? Zou misschien kunnen in dit geval, alleen ruik je een joint die binnen gerookt wordt ook buiten over een lengte van 10 meter?! En nee, ik ben niet gek, er zijn nu al 4 mensen die die lucht hebben geroken, het ligt dus wederom niet aan mij!

To Be Continued!

Comments

comments

2 comments

  1. kijk die eervolle vermelding kan ik waarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *