Nu iedereen een eigen personal styliste: The Cloakroom!

The Cloakroom
Welke (lange) man kent het niet, de Hel die kleding shoppen heet..
Met mijn 2 meter lange, maar zwaar atletisch slanke lichaam en maat olietanker qua schoenmaat is het een regelrechte ramp!

Kleding valt als een vuilniszak over me heen, de mouwen zijn te kort, T-shirts zijn naveltruitjes en is de lengte wel een keer goed dan pas je er met z’n tweeën naast elkaar in. Broeken zijn altijd uitverkocht in de lengtemaat 36 en breedte 33 of die zijn er niet. Schoenen vinden is nog erger, of de schoenmaat gaat maar tot maat 46 en die ene keer dat ze wel tot maat 47 gaan zijn ze uitverkocht of spuuglelijk. Zelfs in de grote-schoenmaat-winkel is maat 47 nauwelijks te krijgen, of je mag de hoofdprijs betalen. En ik als een gierige aangeklede werphengel weiger dat.

Buiten deze verschrikkelijke problemen waarmee ik al jaren leef is er nog een ander belangrijk punt dat shoppen tot een Hel maakt.
Ik heb namelijk de ballen verstand van mode, laat staan dat ik ook maar enig idee heb van wat wel en niet bij elkaar past.

Maar daar kwam de oplossing! www.TheCloakroom.nl Een personal stylist/shopper voor het klootjesvolk zoals ik! Nee, het is geen Leco van Zadelhoff, Maik de Boer, Thijs Willekes of Manon Meijers die met een draaiende camera langs komt om je te Stylen (alhoewel die Manon zou ik best wel beter willen leren kennen…)

Plaatjes klikken in de Style Quiz dat lukt me wel! Wat ik naar mijn werk en in mijn vrije tijd draag, welke merken ik leuk vind (grote merken waar ik normaal niet eens naar de prijs durf te kijken, maar ook merken met (voor mijn begrippen) normale prijzen en merken waar ik nog nooit van gehoord heb (maar dat kan heel goed aan mij liggen..) en een groot aantal Scandinavische merken (en alles wat Scandinavisch is, is goed!). Vervolgens gaan we verder, wat ik nu uitgeef aan kleding (niet veel, als ik de mogelijkheden zie die je kunt aangeven maar dat terzijde). Registreren, maten invoeren en klaar! En we zien wel wat de magie gaat brengen!

Merkenaanbod

Een dag daarna… TRING! Mijn telefoon gaat, een Amsterdams nummer, geen idee! “Hallo met Lex!” Zeg ik. “Hoi Lex, Met Saïda van Cloakroom!” hoor ik in mijn oor.
Na een gesprek van ruim een kwartier, waarin ik vertel wat ik zoal doe in het dagelijks leven, wat mijn budget is en wat ik verwacht en hoop dat zij voor mij kan betekenen qua nieuwe look en waarin we Facebook-vrienden worden zodat ze kan zien hoe ik eruit zie en wat ik zoal draag, hangen we op. Hoe personal wil je het hebben? In een winkel heb ik nog nooit zo een gesprek gehad, laat staan interesse in wat ik zou willen!

Een aantal dagen later ontvang ik een box thuis. Het lijkt wel pakjesavond!
Als ik de doos heb opengemaakt word ik begroet door een persoonlijk briefje waarin Saïda uitlegt wat voor kledingcombinaties ze gemaakt heeft en voor welke gelegenheid wat het best te dragen is, ze geeft aan leuke Chino’s te hebben gevonden voor mij die weliswaar boven mijn normale budget zitten maar dat ze dat heeft gecompenseerd met goedkopere overhemden/polo’s/shirt’s. Als eerste denk ik, what the hell is een Chino? Maar daar kwam ik snel genoeg achter!

Ik tref verder 3 pakketjes met een strik eromheen. Elke set bevat een Chino (wat dus een soort sportieve pantalon is) en een aantal overhemden/polo’s/shirt’s. Los in een doosje een boxershort en 2 paar sokken. In de overige papieren die bijgeleverd zijn, staat wat je hebt ontvangen en wat het kost en de het verzoek met een cijfer aan te geven als je iets terug stuurt waarom (te klein, te groot, niet je kleur, niet je style etc.) en de mogelijkheid om commentaar te geven. Juist het commentaar is belangrijk, want mocht je nog eens vaker een box willen ontvangen, weet jouw eigen personal styliste/shopper steeds beter wat jij wel en niet oké vindt.

In totaal had ik 15 stuks ontvangen, met een waarde van ongeveer 800 euro, dat geld heb ik niet en was ver boven mijn budget, maar het mooie van het concept is dat je niet verplicht bent om alles te kopen! Vooral passen en kijken wat je leuk vindt en de rest stuur je retour en wat je houdt betaal je en voor de styliste en verzendkosten betaal je niets extra! En welke Nederlander houdt daar nou niet van?

Uiteindelijk heb ik 5 stuks kleding gehouden, toch nog boven het budget wat ik eerst wilde uitgeven maar ik was positief verrast! Eens wat anders! En zelfs van de merken waarvan ik vroeger nooit naar de prijs durfde te kijken viel het mij uiteindelijk nog mee! Bij sommige kledingstukken twijfelde ik nog om ze te houden maar dat wijze €-engeltje overwon.

The Cloakroom

Was ik nu genezen van de complete shoppinghell? Nee, ik hoopte stiekem dat er bij één outfit een paar schoenen zat. Nadat ik Saïda op de Facebook-chat bedankte voor de box, legde ze mij uit dat ze geen maat 47 in hun assortiment hebben… Uiteindelijk heb ik voor het eerst dan ook maar schoenen online besteld, Vans sneakers. Zodat ik toch een complete nieuwe look heb en weer even mee kan met de nieuwste mode 🙂

En of ik Saïda nog een keer ga contacten voor een box? Ja! Ik vind het echt een leuk concept, heb kennis gemaakt met nieuwe merken, nieuwe style en dat zonder ergernis van 1001 winkels in en uit te lopen en van alles te passen wat niet past. Alleen moet ik weer even wachten op de €-fee, maar stiekem vind ik kleding shoppen ineens een stuk leuker! Alleen nog hopen dat ze bij The Clockroom een leverancier aantrekken die coole (betaalbare) schoenen levert in mijn maat, dan is het helemaal een compleet plaatje 🙂

P.S. een foto van mijn nieuwe outfit plaats ik later 😉

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *